tirsdag den 27. december 2011

Harry Potter og Fangen fra Azkaban - J.K. Rowling

Titel: Harry Potter og Fangen fra Azkaban
Forfatter: J.K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 408
Originaltitel: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
På dansk ved: Hanna Lützen


Mens Mugglerne har fået at vide, at Black bærer pistol (en slags metal-tryllestav, som Mugglerne bruger til at slå hinanden ihjel med), lever troldmandsverdenen i frygt for en gentagelse af massakren, der fandt sted for tolv år siden, da Black myrdede tretten mennesker med en enkelt forbandelse.”


Sirius Black, den berygtede morder, som for 12 år siden dræbte 13 uskyldige mennesker på åben gade, er sluppet ud af fængslet, og hans vilje synes at være samlet om én ting: at finde Harry Potter og slå ham ihjel.

På vej til Hogwarts stifter Harry bekendtskab med den nye, pjaltede professor Lupus samt dementorerne, de uhyggelige, kolde væsner, der bevogter troldmandsfængslet, og som er på udkig efter Sirius Black.

Det er tredje skoleår, og eleverne får mulighed for, i forudbestemte weekender, at besøge den hyggelige troldmandslandsby i nærheden, men Harry må blive på slottet. Til Harrys held fatter Weasley-tvillingerne, Fred og George, medlidenhed med ham og forærer ham Røverkortet; et magisk kort, der viser, hvor alle på slottet befinder sig, samt alle de hemmelige gange og smutveje.

Midt i skoleåret finder Harry uheldigvis ud af, at Sirius Black havde en finger med i spillet den aften, Harrys forældre blev dræbt. Den dag Harry står foran Sirius Black, er han klar til at slå ham ihjel og hævne sine forældre. Men mon ikke den såkaldte massemorder har noget at sige til sit forsvar?


En dementor rejste sig langsomt fra kassen og vendte sit tilhyllede ansigt mod Harry, mens en glinsende, rådnende hånd greb fat om kappekanten. Klasselokalets lamper begyndte at blinke og gik lidt efter helt ud. Dementoren trådte ud af kassen og begyndte at glide lydløst over mod Harry, mens den åndede dybt og rallende. En bølge af isnende kulde ramte ham …


Jeg kan roligt sige, at Fangen fra Azkaban er min favorit i serien. For det første møder man to af de rareste personer, Harry støder på i sit liv, og for det andet er den spændende uden direkte at indeholde et opgør mellem Harry og Voldemort. Selvom Voldemort er Harrys største fjende, indeholder denne bog også mange andre farer, der truer med at tilintetgøre ham. Bogens mening er ikke så tydeligt kampen mellem det gode og det onde som for eksempel at kunne glemme sit had, lytte til sin fjende og tilgive.

Byd velkommen til et dugfriskt skoleår fyldt med rædsler, nye venskaber, tidsrejser og masser af chokolade!

Andre bøger i serien:
Harry Potter og Flammernes Pokal
Harry Potter og Fønixordenen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Dødsregalierne

Bøger af samme forfatter:
Quidditch Through the Ages (ikke oversat til dansk)
Fantastic Beasts and Where to Find Them (ikke oversat til dansk)
Barden Beedles Eventyr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar