mandag den 4. juli 2011

Harry Potter og De Vises Sten - J.K. Rowling

Titel: Harry Potter og De Vises Sten
Forfatter: J. K. Rowling
Forlag: Gyldendal
Sideantal: 303
Originaltitel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
På dansk ved: Hanna Lützen

Han bliver berømt en dag – en levende legende. Jeg ville ikke blive forbavset, hvis dagen i dag bliver udråbt til Harry Potter-dagen. Man vil skrive bøger om Harry. Alle børn i hele verden vil lære hans navn at kende!”

Lad os tømme vores glas til ære for Harry Potter – drengen, der ikke kunne slås ihjel!”

Harry Potter er næsten 11 år, har vildt, sort hår og går med ødelagte briller og alt for stort tøj. Hans onkel og tante tog ham kun modstræbende til sig, da de fandt ham på deres dørtærskel, og siden har han levet som sin fætters boksebold og onklens og tantens syndebuk. Men Harrys liv ændrer sig pludselig drastisk, da huset bliver bombarderet med en masse mystiske brevet stilet til ham. Onkel Vernon gør alt for at sikre, at hans nevø ikke får fingrene i et brev, men alle hans anstrengelser viser sig at være forgæves, da en halvkæmpe bryder ind i deres lejede hytte og fortæller Harry, at han er en troldmand og skal gå på en specialskole kaldet Hogwarts for at blive uddannet.

På skolen møder Harry en masse andre unge troldmænd og hekse, men især Ron Weasley og Hermione Granger gør sig gode venner med ham. De kommer på sporet af, at en vigtig genstand opbevaret på Hogwarts, er i stor fare for at blive stjålet, og de er måske de eneste, som kan redde den og hele troldmandssamfundet. Og snart befinder Harry sig ansigt til ansigt med den farligste troldmand i hele troldmandssamfundet; den selvsamme mand som dræbte Harrys forældre.


J.K. Rowling har med sit Harry Potter-univers omvendt et utal af både børn og voksne til hekse og troldmænd; folk i hele verden bliver fortryllet af bøgerne, fastlåst af filmene og hele universet i sig selv. Og jeg forstår hvorfor. Rowling har et fantastisk talent for at fortælle historier, og det er forunderligt, hvor mange overnaturlige besværgelser, dyr og forvandlinger, hun har proppet ind i bøgerne.

Da jeg var mindre, lagde jeg mærke til, at alle kapitlerne holder sig på omkring 10 sider.

Andre bøger i serien:
Harry Potter og Flammernes Pokal
Harry Potter og Fønixordenen
Harry Potter og Halvblodsprinsen
Harry Potter og Dødsregalierne

Bøger af samme forfatter:
Quidditch Through the Ages (ikke oversat til dansk)
Fantastic Beasts and Where to Find Them (ikke oversat til dansk)
Barden Beedles Eventyr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar