søndag den 15. maj 2011

Udødelig - Amalie K. Kæseler

Titel: Udødelig
Forfatter: Amalie K. Kæseler
Forlag: siesta
Udgivelses år: 2010
Sidetal: 186

"Dave, jeg ligger på, hvis du ikke tager dig sammen og svarer mig." Han lød lettere irritereet, men stadig undrende.
"Kan du også høre musikken, Jonas?" Davids stemme var så svag og mumlende, at man kun lige kunne ane den. Han havde konstant lyst til at løbe efter musikken; problemet var bare, at han ikke vidste, hvor lyden kom fra....
"Hvad? Hvad i alverden snakker du om?" Nysgerrigheden begyndte at tone frem i Jonas' stemme, men han lød samtidig skeptisk. Åbenbart bange for, at det bare var en dårlig spøg.
"Jeg tror, at der er nogen, der kalder på mig, Jonas..."


Jonas keder sig. Det mest spændende, der sker omkring ham, er hans drømmende ven og den mystiske pige i hans klasse. Lige indtil den dag hun slår ham ihjel. Og han vågner op igen.

"Engel: sb.fk (-en). Angelus - Fra efterklassiske latin."

Jeg fik klørene i Udødelig på Horsens krimimesse: Link til indlægget om messen
Faktisk var det fordi jeg havde læst en artikel om forfatteren i et blad. Hun lød fantastisk. 17 år...og forfatter. Jeg var totalt mundlam, og så giver det også sig selv at jeg bliver nød til at læse bogen.
Jeg blev ikke skuffet. Udødelig er original, let tilgængelig og med en fin rød tråd der trækker os efter sig gennem historien. Det mest dårlige jeg kan sige er at jeg synes den er for kort. Den slutter et sted hvor den virkelig ikke har lov at slutte. Jeg vil vide hvad der sker med Jonas!...Og så kommer der ikke engang en toer.
På den anden side har jeg også svært ved at se hvad en toer skulle handle om...men så alligevel.

Bogen er illustreret, hvilket har sin egen charme og delt op i flere mindre dele. En anden ting der kan være lidt træls, er beskrivelserne. Forfatter sniger sig ud i at beskrive farver som ikke finder, hvilket så bare beskrives "som farver David aldrig havde set magen til" Det kan godt være lidt træls at se på, man får billeder i hovedet, og de smuldre lidt når man kommer til det.

Ellers er den fin, og klart læseværdig. Man får virkelig et kick af at vide at det er muligt at udgive noget så glimrende som 17 årig!

3 kommentarer:

 1. Hej kære Bogbaskere. : D
  Forfatteren til Udødelig hér.

  Jeg havde aldrig hørt om jeres side før, men faldt pludselig over den. Og jeg må sige, at jeg er fantastisk forelsket i den. I gør et fantastisk job med anmeldelserne!

  Efter noget surfen rundt herinde snublede jeg så over min egen bog, og opdagede endda at den lå og flød som en af jeres "Anbefalede titler".

  Så jeg vil blot udtrykke hvor beæret jeg er over opmærksomheden og fortælle, at jeg har linket til jer fra min egen blog, http://kaeseler.wordpress.com under siden "Medier." Der kommer måske snart en længere anbefaling til jer. : )

  Jeg vil uden tvivl følge med i hvad i laver i fremtiden og vil håbe, at i bliver ved med det i gør. : )

  //Amalie

  SvarSlet
 2. Hej selv :)

  Wow...jeg havde aldrig regnet med at forfatteren selv ville finde ind på vores lille side.

  Tusind tak for kigget, det er rart at vide at folk kan lide det vi gør.

  - Kristina

  SvarSlet
 3. Nu er jeg også lige blevet færdig med denne bog (fik den anbefalet via Bogbasker Club), og den overraskede mig virkelig - på en god måde. Jeg havde ikke regnet med, at den ville være så fuld af fantasy, som den var.

  Jeg kunne godt lide, at mange af navnene ikke var traditionelt danske (Mikku, David, Amy), og jeg syntes, at det var nogle rigtig gode væsner, der var med. Især ligene med sammensyede munde, gjorde mig glad. Jeg ville faktisk ønske, at der var mere om dem i romanen.

  Noget andet, jeg kunne have ønsket mig, var mere "historie". Med det mener jeg, at forfatteren godt kunne have gjort bogen længere ved at sætte flere detaljer om Davids ophold osv. ind. Men måske er jeg bare en af de personer, som gladeligt accepterer en bog på flere tusind sider og nyder hvert et kapitel, selv om det måske ikke har noget med selve pointen at gøre. Ja, jeg havde lidt svært ved at holde rigtigt af karaktererne, fordi der "kun" var selve historiens vigtigste passager at læse.

  Orv, og så er det fedt, at forfatteren har kommenteret vores blog :) Jeg glæder mig til at læse mere fra hendes hånd, fordi hun netop formår at skabe en fortælling med smukt beskrevne fantasy-elementer, og hun er et eksempel på, at dansk fantasy også holder! :)

  SvarSlet