fredag den 21. september 2012

The Killing Joke af Alan Moore og Brian Bolland


Titel: The Killing Joke
Forfattere: Alan Moore og Brian Bolland
Originalt sprog: Engelsk
Forlag: DC
Emner: Psykologisk, Vanvid

"All it takes is one bad day to reduce the sanest man alive to lunacy. That's how far the world is from where I am. Just one bad day. You had a bad day once. Am I right? I know I am. I can tell. You had a bad day and everything changed."

Jokeren er sluppet ud af Arkham Asylum, og han har en plan. Han vil vise verden, at alle kan gå fra forstanden. En dårlig dag. En dårlig dag er det eneste, der behøves - ifølge Jokeren. Og det vil han bevise. Han vil knække et menneske. Drive ham vil vanvid. Og det menneske skal være kommissær Gordon. 

___


The Killing Joke er en psykologisk Batman-historie, der desværre er ret kort. Historien kunne godt have båret flere sider. For det er en godt gennemtænkt historie, der er godt skrevet og virkelig understreger, hvor interessant en karakter Jokeren er. Historien virker sammenhængende, og der synes at være en mening med det hele.

Tegnestilen er meget stemningsfuld og mørk, derfor passer den rigtig godt til historien. Den er ret realistisk, til tider en smule grotesk og ikke videre æstetisk, men det passer igen til den historie, som billederne fortæller.

Alt i alt er The Killing Joke værd at kigge på, selv hvis man ikke er Batman fan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar