torsdag den 3. november 2011

Pagten med Skandierne (Skyggens Lærling 4) af John Flanagan

Titel: Pagten med Skandierne
Forfatter: John Flanagan
Antal sider: 379
Forlag: Borgen
Udgivelsesår: 2007 (Danmark)
Originaltitel: Oakleaf Bearers

Denne 4. bog i serien om Skyggens Lærling starter, hvor Det Vinterfrosne Land sluttede. Evanlyn befinder sig i en forladt jagthytte i Skandias skove sammen med Will, der er ved at komme sig efter sit misbrug af hedurt. Samtidig er Halt og Horace stadig på sporet af de to bortførte araluanere, og de er tættere på, end de regner med.

Halt og hans unge lærling er endnu en gang genforenet, men freden trues af de udefrakommende temujai-ryttere. Will går i gang med at samle sig en styrke af bueskytter blandt en samling trælle, hvoraf de fleste aldrig har prøvet at skyde før. Han har kun omtrent fjorten dage til at lære dem, hvad de bør kunne, men heldigvis har den kvikke lærling fået en idé.

Lykkes det araluanerne og skandierne at slå deres fjender tilbage, så Will endelig kan vende tilbage til den hyggelige hytte i skovbrynet og Halts undervisning? Og hvad får Araluen ud af at hjælpe Skandia i deres kamp mod temujaierne?


Pagten med Skandierne er fyldt med action og krigsførelse, men også masser af tør humor, hvilket gør den forrygende underholdende at læse.


I samme serie findes også:
Troldmanden i Nord
Belejring af Macindaw
Løsepenge
Clonmels Konger
Halt i Livsfare
Kejseren af Nihon-Ja

Der udkommer i alt 12 bøger om Skyggens Lærling, samt endnu en serie der foregår i samme univers.

3 kommentarer:

 1. Det er en af de bedste serier, jeg har læst i løbet af de seneste år. Eller - læst er måske så meget sagt, eftersom jeg har nydt dem som lydbøger. Af samme grund har jeg også kun 'læst' de første seks, da der pt. ikke er kommet flere som lydbog på netlydbog.dk. Hvis ikke der snart kommer flere, bliver jeg nødt til at låne dem som alm. bøger, for jeg savner at følge med i serien.

  SvarSlet
 2. Resten af serien findes skam som lydbøger, hvis man låner dem manuelt på biblioteket. Du har dog ret i, at de første 6 er på Netlydbog.dk...
  Jeg synes, at Esben Hansen er så forbandet underholdende, og han rammer Halts sarkasme umanerligt godt, når han læser.

  Det er utroligt, så mange grineflip, jeg har fået - uden at være nået længere til kapitel 1 i en given Skyggens Lærling-bog. :)

  SvarSlet
 3. Men det er kun som cd'er ikke? Jeg hører nemlig lydbøgerne på min mp3-afspiller, og der er netlydbog.dk helt perfekt til formålet (altså - når de har de bøger, jeg gerne vil høre :-D)

  SvarSlet