søndag den 11. september 2011

Pretties - Scott Westerfeld

Titel: Pretties
Forfatter: Scott Westerfeld
Forlag: People's Press Jr
Originalsprog: Engelsk
Sidetal: 301

Spoiler alert. Lad være med at læse min anmeldelse, hvis du ikke har læst etteren endnu, for der kan forekomme spoilers.

Bagsidetekst:
Hvem er det, der overbringer Tally beskeden fra hendes grimme fortid? Beskeden får Tally til at huske, hvad det er, der er galt med det smukke liv, og så er festen forbi. For altid.
 Tally er endelig blevet Smuk og er nu tilbage i byen sammen med Shay. Hendes udseende er fuldstændig perfekt. Hun har alt, hvad hun nogensinde har drømt om.
 Men under den sjove overflade - alle festerne, den højteknologiske luksus og den tilsyneladende frihed - lurer en gnavende fornemmelse af, at der er noget helt galt. Noget vigtigt. Tally er nødt til at kæmpe for at glemme sin viden eller kæmpe for sit liv - for myndighederne har ikke i sinde at lade nogen i besiddelse af denne viden overleve. Heldigvis kæmper Tally ikke alene.

Anmeldelse:
Jeg kan rigtig godt lide denne her serie. Jeg kan rigtig godt lide Tally, fordi hun (mest i etteren, men alligevel) er den der overfladiske, selvoptagede pige, som rigtig gerne vil være Smuk. Hun vil faktisk så gerne være Smuk, at hun som bekendt forråder sin nye veninde. Og det er noget af det, jeg holder så meget af ved denne her serie. Jeg kan rigtig godt lide, når hovedpersonerne ikke altid er ih, så betænksomme, sjove, gode og så videre, men også har nogle dårlige karaktertræk - såsom Tallys overfladiskhed.

I dette bind lærer man en masse nye mennesker at kende - som den mest fremtrædende har vi Zane, som Tally knytter et stærkt bånd med. I det hele taget stifter man bekendtskab med en helt ny del af Uglies-universet i det her bind. Vi oplever Pretties-samfundet indefra, hvilket er et andet aspekt af det, der gør denne her bog værd at læse. Det er sjovt at læse lidt om, hvordan det hele egentlig foregår, når man er så vant til at høre dårlige ting om det. Hjernedødt er det, javist, men det er stadig ret sjovt at læse om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar