torsdag den 16. juni 2011

Halo - Alexandra Adornetto

Titel: Halo
Forfatter: Alexandra Adornetto
Sider: 442
Forlag: Politiken
Udgivelsesår: 2010 på engelsk og 2011 på dansk.
Andre bøger i serien: Det er en planlagt triologi, og Halo er den første i serien.

Tre engle bliver sendt ned på jorden for at frelse verden fra ondskab og ødelæggelse. De må skjule deres vinger og leve som almindelige mennesker for ikke at blive afsløret.
Da den yngste engel, Bethany, starter på high school, møder hun den smukke Xavier Woods, og selv om hun kæmper imod, bliver hun opslugt af kærligheden.
Imens trækker mørket sig sammen om den lille by. For sent opdager Bethany, at de tre engle ikke er de eneste med overnaturlige kræfter.

Jeg var så spændt på den bog, men blev ret skuffet. Hele idéen med englene er jo genial, og jeg fik en masse tanker om, hvordan bogen kunne være, men jeg blev skuffet over udfaldet. Jeg elsker plottet og universet, den kun 18-årige forfatter har opbygget, men det bliver ret tamt i længden. Jeg tænkte hele tiden på, hvornår det spændende kom, men pludselig var jeg færdig.
Jeg synes, at bogen var meget forudsigelig, og man kunne gætte sig til det hele. Jeg elskede budskabet med, at to så forskellige kan være sammen og gøre noget godt, men det kom bare ikke rigtigt ud. Jeg blev dog helt slugt af den håbløse følelse Beth har, da hun ikke ved, hvad hun skal vælge. Hun kæmper med sin kærlighed til Xavier, fordi hun ved, at hun kommer til at såre ham, da hun ikke kan blive på jorden for evigt. Det er nok det, der slugte mig mest, og det vil jeg give forfatteren ros for. Det er svært at få læseren til at føle sig som hovedpersonen, men det gjorde jeg! Jeg havde så ondt af Beth, fordi hun elskede Xavier, men ikke vidste, om hun kunne såre ham.
Jeg vil give forfatteren ros for idéen, der er helt fantastisk, og hendes opbyggelse af et nyt univers er meget kreativ. Jeg elskede. at det ikke var endnu en vampyrbog, og at det var helt nyt. Jeg vil helt klart læse 2'eren, når den kommer, for jeg brænder efter at få Xaviers og Beths skæbne at vide.

Så synes jeg nok også, at Xavier bliver beskrevet som en overdrevent lækker fyr. Tjek lige hans silhuet på forsiden, det siger allerede en del.

4 kommentarer:

 1. Nu har jeg ikke selv læst bogen, men desværre har jeg også samme forstillinger, som du havde. Den virker ikke særlig original, til gengæld vidste jeg ikke,a t forfatteren var så ung. Vildt!

  SvarSlet
 2. Da jeg så den tænkte jeg det samme... Måske skulle man købe den alligevel og se...

  SvarSlet
 3. Theresa: Du kunne eventuelt også bare slå et smut forbi dit lokale bibliotek? ;D

  Til bogen: Den lyder alt for sødladen til at virkelig interessant for mig. Men det gør mig da ked af det at se, at forfatteren har STJÅLET min idé om engle i en af mine historier *fornærmet* Haha! Ej, jeg skal nok tilgive hende; nu har jeg jo knapt skrevet første kapitel endnu, selv om idéen har været der i lang tid.

  SvarSlet