torsdag den 16. februar 2012

Glashuse af Rachel Caine

Titel: Glashuse
Originaltitel: Glass Houses
Forfatter: Rachel Caine
Serie: The Morganville Vampires #1
Forlag: Tellerup
Udgivelsesdato: 01/06 2011 
Sidetal: 316


Claire er startet tidligt på Texas Prairie University. Hun er startet som kun sekstenårig, da hun er meget begavet. Men dette universitet viser sig at være en elendig skole med elendig undervisning og dårlige værelser. Og selvfølgelig bliver hun mobbet groft af den onde, perfekte Monica og hendes slæng.
Da Claire en dag bliver skubbet ned af en trappe af Monica, begynder hun at frygte for sit liv, så hun beslutter at flytte. Hun leder hurtigt efter et sted, hvor hun kan bo, men der er intet sted, hvor hun kan eller må bo. 


Men hun er desperat, så hun tager chancen og forsøger sig med et af de steder, der virker mest tiltalende.  Selvom det måske ikke er så godt, som det kunne være. Glashuset. Så hun beslutter at tage hen for at besøge huset og eventuelt gå på sine knæ for at få lov til at bo der i stedet for at risikere sit liv på skolen. Men de, der bor der, er ikke meget for at lade en mindreårig bo der. Shane, Michael og Eve, der bor i huset, er alle 18, og Claire er kun 16. Og hun har jo ikke engang et job. Dog får hun - til alt held - lov til at bo der, indtil hun finder noget andet. 


Dem, der bor der, er rigtig rare, og de bliver hurtigt rigtig gode venner. 


Men der lurer mørke hemmeligheder i byen. Byen er styret af vampyrer, og alle, der bor i byen, lever i evig frygt for at blive tømt for blod af en vampyr efter mørkets frembrud. 


Og som om det ikke er nok, er den ældste fyr, Michael, der også ejer huset, halvt levende og halvt død. Han forsvinder efter solopgang og kommer til syne igen når solen går ned. Men kun Claire ved det.


Jeg synes rigtig godt om bind 1, for den er lidt mere rolig end de andre bøger (selvom de selvfølgelig også er rigtig gode). Og jeg kan også bare rigtig godt lide Shane og Eve. Selvfølgelig også Michael, han er vildt sød. Men Shane har bare sådan en hardcore-blandet-med-lidt-sær-humor personlighed, jeg synes er vildt fed!
Også samtalerne i bogen, synes jeg, er rigtig underholdende. Michael, Shane, Eve og Claire kan være vildt sjove, når de snakker sammen.


Jeg synes helt klart, at den her serie skal læses, for den er meget original i forhold til andre vampyr-bøger. I hvert fald af dem jeg har læst. 


Andre bøger i serien:
The Morganville Vampires #2 - Den Døde Piges Bal
The Morganville Vampires #3 - Midnatsgyden
The Morganville Vampires #4 - Feast Of Fools - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #5 - Lord Of Misrule - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #6 - Carpe Corpus - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #7 - Fade Out - Ikke oversat
The Morganville Vampires #8 - Kiss Of Death - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #9 - Ghost Town - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #10 - Bite Club - Ikke oversat. 
The Morganville Vampires #11 - Last Breath - Ikke oversat.
The Morganville Vampires #12 - Bitter Blood - Ikke udgivet eller oversat

2 kommentarer: