mandag den 30. maj 2011

Det Vinterfrosne Land (Skyggens Lærling 3) af John Flanagan

Titel: Det Vinterfrosne Land
Forfatter: John Flanagan
Antal sider: 351
Forlag: Borgen
Udgivelsesår: 2007 (i Danmark)
Originaltitel: The Icebound Land

Det Vinterfrosne Land er 3. bind i John Flanagans spændende fortælling om Skyggens Lærling, Will.

I bog 2 blev Will og hans veninde, Evanlyn, taget til fange af en flok skandiere. Nu er de på vej til disses hjemland, Skandia, hvor de store og stærke, men overvejende rare, vikinge-sørøvere agter at sælge rangerlærlingen og pigen som trælle. På vejen kommer de ud for et slemt stormvejr, der tvinger dem til at overvintre på den golde ø, Skorghijl. På øen er livet er barskt og uden meget håb for fremtiden for de to unge.

Imens har Halt svoret at befri sin unge lærling uanset hvad, men hverken hans kommandant eller kongen vil lade ham tage af sted. Er Halt desperat nok til at trodse selveste kongen af Araluen for at nå frem til Will, inden han er håbløst forsvundet i det kolde og golde land?

I mellemtiden afslører Evanlyn sig virkelige identitet for Will, overbevist om at de begge kan blive købt hjem til Araluen. Men yderligere komplikationer opstår, da det kommer frem, at Ragnak, skandiernes oberjarl, har fremsagt en Valla-ed, der binder ham til at slå alle i Evanlyns familie ihjel.

Da de langt om længe ankommer til Skandia, bliver Will næsten med det samme sat til at udføre hårdt, fysisk og nedslidende arbejde. Ydermere bliver han gjort afhængig af hedurt, et medikament slaverne bruger til at holde varmen i det vinterfrosne land. Snart glemmer han alt om, hvem han engang var. Han lever og ånder kun for sin næste portion af hedurt.

Hvis du hungrer efter at finde ud af, hvem Evanlyn i virkeligheden er, og om det nogensinde lykkes Halt at genfinde sin forsvundne lærling, og om Will kan genfinde sig selv, råder jeg dig stærkt til at læse denne fantastiske bog.Som alle andre bøger i serien om Skyggens Lærling, er Det Vinterfrosne Land skrevet med et fangende og humoristisk sprog.Andre bøger i serien:
Gorlans Ruiner
Den Brændende Bro
Pagten med Skandierne
Troldmanden i Nord
Belejring af Macindaw
Løsepenge
Clonmels Konger
Kejseren af Nihon-Ja


I alt kommer der 12 bøger i serien, og den 11. bog er sat til at udkomme på engelsk senere i år.

4 kommentarer:

 1. Hej med jer!
  Hvor blev jeg dog glad for at se så mange bagorme om én blog, alle sammen i færd med at udvide læsernes horisonter, hvad angår bøger.
  Jeg kommer nok til at kigger forbi et par gange, da ejg selv er bogblogger!

  SvarSlet
 2. Hej Nikoline
  Tusind tak for din kommentar :)
  Jeg kiggede også lige lidt rundt inde på din blog og kan rigtig godt lide din måde at "bogblogge" på :)

  - Sid

  SvarSlet
 3. Hej Nikoline!
  Som Sid vil jeg blot sige tak, fordi du kiggede forbi, og glade bogbloggere - det er vi i hvert fald alle sammen, selvom eksamensræset er en gemen tidsrøver.

  Din blog ligger og griner til mig under faste feed.;-)

  - Xazal G.
  (... hvis blogger-account ikke virker)

  SvarSlet
 4. Ååårh, min Blogger-account virker.

  Det skulle egentlig have været et PS, så det ikke kom til at virke for off-topic-agtigt.
  Nåh, hey!:)

  SvarSlet