søndag den 7. august 2011

Farvel miss nice girl - Endre Lund Eriksen

Titel: Farvel miss nice girl
Forfatter: Endre Lund Eriksen
Oversat fra norsk af: Ilse M Haugaard
Udgivelsesår: 2009
Sidetal: 236

Bagside:
Julie er typen, der sidder hjemme lørdag aften foran tv'et med mor og far. Den artige, blinde pige, der laver alle sine lektier og holder sig for sig selv i pauserne. Men nu skal det være slut!

Julies forældre tager på ferie, mens Julie skal på sommerlejr. Men hun ringer til lejren og melder sig syg. Så hun er alene hjemme, og nu skal livet leves. Julie  vil køre bil, drikke sig fuld, have en tatovering, møde nye mennesker. Og det gør hun også. Hun møder Jomar. Sammen med ham gør hun alle de ting, hun aldrig har turdet gøre. Men Jomar er ikke den, han giver sig ud for at være. Han har hemmeligheder. "Hvis du får alt at vide, kommer du til at hade mig" siger Jomar.

Min mening:
Jeg havde læst bagsiden, men jeg havde ikke taget det bogstaveligt, at Julie var blind, så da jeg gik i gang, forventede jeg den sædvanlige historie om svær kærlighed, men det her, med at hun er blind, gør historien anderledes og spændende. Jeg blev fanget af bogen fra starten, og jeg kunne slet ikke lægge den. Jeg synes, det var en fed idé med de her ting, hun skulle igennem, og så kan jeg godt lide Jomar, selvom han måske ikke er så god, som han ser ud. Den er fyldt med kærlighed og drama, bare på en anden måde, end man normalt ser.

-Hvorfor vil du ikke have, at jeg skal have nogle billeder af dig, Jomar Bertelsen?
-Måske er jeg genert?

Bogen viser på en god måde det, som mange teenagere kæmper med, nemlig grænseoverskridelse. Bogen viser også, at bare fordi man er blind, så kan man godt leve. Jeg synes, bogen er unik, og den er helt klart en god læseroplevelse.

Gyldendals hjerteserie:
Serien er ikke, som man normalt kender serier. Den er skrevet af forskellige forfattere, og den er ikke sammenhængende, men bøgerne har alle noget til fælles. De handler om piger, der kæmper med kærlighed og det at være teenager.

Andre bøger i serien:
Alt for forelsket.
Lyden af vinger
Ønskestjerne
Den sommer vi klædte os nøgne
Og mange flere.

2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. hej, jeg kunne godt tænke mig at læse denne bog, også ville jeg spørge om du vidste, om den også var på e-reolen?

    Mvh Niller

    SvarSlet