mandag den 15. august 2011

Glass Houses - Rachel Caine

Titel: Glass Houses
Forfatter: Rachel Caine
Sider: 348
Forlag: Allison and Busby
Udgivelsesår: 2008

OBS: Jeg læste bogen på engelsk, og derfor får I bagsiden på engelsk. Oversættelsen er ikke præcist nok, og det ved jeg heller ikke, om jeg er. Plus at jeg er ret doven, så ingen oversættelse herfra.

Bagside:
Welcome to Morganville
Just don't stay out after dark.

Morganville is a small town filled with unusual characters - when the sun goes down, the bad come out, In Morganville, there is an evil that lurks in the dark shadows - one that will spill out the bright light of day.
For Claire Danvers, high school wass a gell, but college may be murder. It was bad enought thar she got on the wrong site of Monica, the meanest of the school's mean girls, but now she's got three new roommates, who all have secrets of their own. And the biggest secret of all isn't really a secret, except from Claire: Morganville is run by vampires and they are hunfry for fresh blood.

Min mening:
Det var min første rigtige bog på engelsk, men jeg blev slugt af den mindst lige så meget som nogle på dansk. Originalsproget gør, at der ingen misforståelser er. Det er forfatterens ord, og ikke det oversætteren tænker. Selve bogen var en anderledes vampyrbog, hvilket jeg godt kunne lide. I Glass Houses er det vampyrerne, der er bad guys, det er de i de fleste, men der er altid et men, men det er der ikke her. Hov. der var et men, men I ved, hvad jeg mener. Bogen er ikke en af dem, der er fyldt op med kvalmende sød kærlighed, hvilket godt kan være ret engang imellem. Der er dog kærlighed i den, men det er på den gode måde. Man bliver ikke træt af den. Det gjorde jeg i hvert fald ikke. Jeg synes, personerne i bogen er fyldt med personlighed, hvilket er et stort plus for mig, jeg synes det er fedest at læse bøger, hvor personerne spiller en rolle, uanset om de er små eller store, og at de uanset hvad har personlighed. Forfatteren gør klart fra starten, hvem der er hvem, og man kan hurtigt danne sig et billede af hver enkelt person. Bogen er ikke gennemskuelig, hvilket mange i den genre ofte er, og det gør den bare endnu mere spændende. Jeg bliver meget overrasket over alle personernes hemmeligheder, da det ikke er noget, man selv ville have fundet på, så jeg synes forfatteren er meget fantasifuld. Jeg vil helt klart læse resten af serien. Nogle af bøgerne er oversat til dansk.

"I'm not just a little kid. An I'm not your sister." He laughed low in his throat. Oh yeah. That I know. But I don't want to see you het hurt again"

Andre i serien Morganville Vampires:
The dad girl's dance.
Midnight Alley
Feast of Fools
Lord of Misrule
Carpe Corpus
Fade Out

3 kommentarer:

  1. Jeg kan godt anbefale bogserien: beautiful dead.

    SvarSlet
  2. Okay, den må jeg lige have kigget på :)

    SvarSlet