onsdag den 13. juli 2011

Lille Lucifer - Bent Haller (minianmeldelse)


Lille Lucifer af Bent Haller.
Sideantallet er på 844 sider.


Lille Lucifer er faktisk bare en almindelig dreng ved navn Ludvig, som har en mor, der er sindssyg. Ludvigs kaldenavn, Lille Lucifer, har han fået fra sin mor. Ludvig er en dreng, som er en værre spillopmager. En nat, da han er hos morfar og mormor, kommer et spøgelse, eller i hvert fald Ludvigs tiptiptip-oldemor. Ludvig får at vide, at han skal gå ud på Grenen til midnat og bag efter gå hen til en kirke - og han skal gøre det, fordi han er udvalgt. I bogen møder Ludvig også pigen Liv, som bliver Ludvigs tro følgesvend. Liv og Ludvig kommer igennem så meget, at de simpelthen bliver uadskillelige.

"- Vil du ikke i seng? spurgte mormor oglukkede albummet.
"Jo, sagde Lille Lucifer, - når man sover keder man sig ikke. Så drømmer man. Har du nogensinde tænkt på det, lille mormor?"

Jeg synes godt om bogen. En bog, hvor tiderne ikke er skilt fra hinanden, så pludselig er Ludvig tilbage i tiden. Der er masser af Danmarkshistorie i, alt muligt om vikingerne; Gorm den Gamle, Jellingestenen. Bogen er virkelig god, den er lige til at græde over.

Bag på bogen står følgende kommentarer -
"En spændene og kontroversiel fortælling for hele familien om Danmark og danskerne."
"Et storværk i den danske populærkultur."
"Årets gave til zapper-generationen."
"Bogen indeholder alle de bedste facetter fra eventyr, spændingsromaner, kriminalromaner og kulturhistorie, hvilket alt sammen blandes til et enestående mesterværk."
- Som man kan se, er bogen meget tilfredsstillende.

Min konklusion er, at bogen er et stort, perfekt mesterværk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar