lørdag den 25. juni 2011

Reckless af Cornelia Funke

Titel: Reckless (Reckless Steiners Fleisch)
Forfatter: Cornelia Funke (med hjælp fra Lionel Wigram)
Oversætter: Erik Egholm
Forlag: Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2011
Sideantal: 351

Spejlet åbner sig kun for den, som ikke kan se sig selv.

Sådan lyder teksten på et stykke papir, Jacob finder på sin fars forladte arbejdsværelse, et år efter faren er forsvundet. På arbejdsværelset hænger også et spejl. Et spejl gennem hvilket man kan komme ind i en helt anden verden med feer, hekse, dværge, rævepiger og goyler – væsner med stenhud. Jacob følger spejlet ind i denne verden, og hurtigt bliver den mere hans hjem end den lejlighed, hans mor og bror stadig bebor.

Men en dag følger lillebror efter. Og Den Mørke Fe kaster en forbandelse over ham, der fra dag til dag forvandler mere af hans hud til sten. Opsat på at redde Will drager Jacob sammen med Will, sin ræveveninde, Fox, og Wills kæreste, Clara, på jagt efter en kur mod stenhud. Undervejs møder de en masse fantastiske væsner og udsættes for farer, de ikke i deres egen verden ville have drømt om.


Reckless er en både velskrevet, spændende og meget fantasifuld, der lukker læserne ind i en eventyrlig verden. Kapitlerne er korte og fortryller én til at blive ved med at læse. Desuden er bogen meget fint illustreret, hvilket gør bogen endnu mere charmerende. Jeg kunne sidde og udforske tegningerne i evigheder, inden jeg læste videre.

Ydermere kan vi glæde os til endnu en bog om Jacob Reckless og – det håber jeg i hvert fald stærkt på – hans venner fra Spejlverdenen. Cornelia Funke skriver nemlig på sin officielle hjemmeside, at hun allerede nu er i gang med en ny bog. Jeg ved ikke med de andre, der har læst Reckless, men jeg er helt klart parat til at følge Jacob på flere eventyr.


Flere bøger af samme forfatter:
Prinsesse Isabella
Den Forsvundne Rokketand
Kaptajn Krumskæg og hans Bande
Tyvenes Herre
Blækhjerte
Blækmagi
Monstret fra den Blå Planet
Spøgelsesjægerne på Iskoldt Eventyr
Spøgelsesjægerne i Ilden

1 kommentar:

  1. Har virkelig længe villet læse den, men nu er jeg helt sikker!

    SvarSlet