mandag den 20. juni 2011

En shopaholics hemmelige drømmeverden - Sophie Kinsella (Minianmeldelse)


Titel: En shopaholics hemmelige drømmeverden
Forfatter: Sophie Kinsella
Originaltitel: Confessions of a Shopaholic
Sidetal: 440
Forlag: Lindhardt og Ringhof

Fiasko efter fiasko, bommert efter bommert, depression efter depression og SHOPPING. Det er, hvad der fylder i Rebecca Bloomwoods tilværelse, og i stedet for at få styr på sit liv, forvilder hun sig længere og længere væk fra en stabil tilværelse ved at søge lykken i sin yndlingsbeskæftigelse - SHOPPING - trods overtræk på alle sine konti.
Bogen er tidligere anmeldt her.

"En shopaholics hemmelige drømmeverden" ridder på toppen af chicklit-bølgen, og er som sådan en bog, der primært henvender sig til unge piger mellem 13 og 25 med ALT, hvad den indeholder.
Min personlige læseoplevelse har været lidt af en blandet fornøjelse; jeg har bestemt ikke nydt de to uger, jeg har været i gang med bogen, men fortryder heller ikke, at jeg læste den. Den humoristiske del, hvilken bogen er gennemsyret af, var en banal og intetsigende cocktail af pinlige situationer og Rebeccas egen "Selvfølgelig kan jeg klare det"-attitude.

"TAG DIG DOG SAMMEN!" er alt, hvad jeg som læser blev opfordret til at tænke. I og for sig er det en udmærket og realistisk skildring med visse overdrivelser, men når man har været det samme igennem de første 300 sider, krakeleres hele charmen ved bogen, hvis en sådan overhovedet har eksisteret.
Bogens højdepunkt og mest fængende øjeblik er, da Rebecca Bloomwood ender som økonomisk rådgiver i et TV-show, fordi hun for en gangs skyld tænker rationelt, så det er til at holde ud at følge med i - et produkt af hendes visit hos sine forældre (egen fortolkning).

Sproget er alt andet end interessant, idet det afspejler en alt andet end interessant dagligdag. Men det er personligt og realistisk i den forstand, at forfatteren gør ophold ved en tøven, eller undlader at afsløre visse ting for læseren, som en hver anden person, der har private oplysninger kære, og det fungerer godt som virkemiddel.

Begrundelse for læsning ("Vi læser nu"-sektionen):
- Ledte efter noget trivielt, dagligdags, (u)inspirerende læsning, så jeg kunne få et "nyt perspektiv".
- Var tiltænkt min aggressive hjernes behov for at svine nogen til i øjeblikket, så hellere lade det gå ud over fiktive karakterer.
- Ledte efter en ny form for humor ... tænk, hvad kvinder kan finde så umådelig morsomt? Henriette Lind gjorde det bedre, må jeg erkende.
- Udforskning af chicklit... det siger sig selv.

Det frarådes at læse bogen, hvis ikke man er til chicklit.

5 kommentarer:

 1. Jeg plejer ikke at være til den slags bøger, men den her var rigtig god :)
  - God anmeldelse.

  SvarSlet
 2. Det glæder mig at høre - både, at du kunne lide bogen og anmeldelsen.
  Jeg er måske kræsen. Men jeg læser resten af serien alligevel, for nu HAR jeg taget hul på den - omend denne 1'er er en god afslutning på historien.

  SvarSlet
 3. Xazal, jeg beundrer din stædighed, det gør jeg virkelig. Jeg ville slet ikke turde at give mig i kast med en sådan bog, hvis jeg var under en kontrakt, der sagde, at jeg skulle læst ALT, jeg er begyndt på, færdig. Haha, måske burde du i grunden lave mig sådan en kontrakt?

  SvarSlet
 4. Tja, beundringsværdig har jeg aldrig set mig selv som, men jeg forstår alligevel dit synspunkt. Jeg må være vanvittig! Og resten af serien ... ligger og fniser til mig (for grine kan de bøger ikke!).

  Det forekommer mig ikke så ringe, Sid, for med den kontrakt kunne jeg blive så ondsindet, som det passer mig, men det ender jeg vel med at blive i BBC?

  SvarSlet
 5. Det er ligesom Írhijl-(not)-édï - han kan heller ikke grine. xD

  Hvorfor mindede du mig om (V)oldemor(t)? :(
  Og det bliver ALDRIG i BBC, fordi du gider ikke at komme med bogforslag til mig *pouting* xD
  Jeg kan ikke se, hvordan du ved hjælp af BBC kan tvinge mig til at læse en serie færdig, medmindre dine bogforslag bliver: "Fyre og Flammer 1, Fyre og Flammer 2, Fyre og Flammer 3 eller Fyre og Flammer 4 - vælg!" xDxD (Jeg har faktisk læst nogle af de bøger, dengang jeg var ung og uskyldig XD)

  SvarSlet