tirsdag den 22. marts 2011

Pirater i sigte! - Celia Rees


Undertitel: Den sandfærdige og fantastiske beretning om de kvindelige pirater Minerva Sharpe og Nancy Kingstons eventyr
Forfatter: Celia Rees
Originalt sprog: Engelsk
Original titel: Pirates!

Forlag: Sesam
Antal sider: 300

Person: 1., Skrevet som om hovedpersonen personligt har skrevet det.

Emne: Pirater, 1700-taller, kærlighed, Historisk
Nancys far er sukker plantageejer og da han dør, efter at have mister mange af familiens penge, skal Nancy med sin bror til Jamaica, hvor sukkerplantagen ligger. Nancy bliver forfærdet over behandlingen af slaverne, og bliver venner med husslaven Minerva. Da det går op for Nancy at hun skal giftes væk for at redde familien ud af gælden, flygter hun. For hvad med hendes kære William, som hun har kendt siden de var børn, og har svoret troskab til? Skæbnen vil at Nancy ender på havet som pirat sammen med Minerva, og derfra må fortsætte sin flugt fra den mand, som hun skulle giftes med.
__
En meget spændende bog, som fint beskriver tiden. Minerva og Nancy kommer ud for de fleste af alle de ting, som pirater bør. De sejler langt gennem verdenen og hele vejen spiller kærlighed og viljen til at ville bestemme over sig selv en stor rolle. Personligt kunne jeg rigtig godt lide bogen, og den måde den er skrevet på. Det må lige siges, at forhistorien er lang, og piraterne først gør sin entré 137 sider inde i bogen. Forhistorien fungere godt og uden den ville bogen give langt mindre mening, men hvis man higer efter pirat-action fra første øjeblik, er det nok ikke den rette bog.
Bogen virker også troværdig på mig. Personerne er ikke perfekte og hovedpersonen er ikke en kliché. Hun er ikke en drengepige som altid har drømt om dette. Begivenhederne fører hende af sted, og hun har få muligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar