søndag den 23. september 2012

Will Grayson, Will Grayson af John Green og David Levithan

Titel: Will Grayson, Will Grayson
Forfattere: John Green og David Levithan
Originalt sprog: Engelsk
Sider: 310
Forlag: Dutton
Perspektiv: To 1. persons fortællere, der skifter pr. kapitel
Emner: Ungdom, venskab, personlig udvikling, homoseksualitet, kærlighed

To Will Grayson'er mødes. To liv ændres. 

Will Grayson har to regler: 1. vær ligeglad; 2. hold mund. Desværre for ham har hans bedsteven Tiny intet forstået af disse regler - han drager masser af opmærksomhed til sig selv ved at være både rigtig, rigtig stor og rigtig, rigtig flamboyant.
Alt i alt synes Will Grayson, at Tiny trækker ham ind i alle mulige problemer, og da han så prøver at lege Kirsten Giftekniv på Will's vegne, så bliver alt pludselig endnu mere kompliceret.

will grayson synes ikke, der er noget godt i livet. Altså ud over Isaac. Isaac er det eneste gode i hans liv, og han kender ham ikke engang. Men han kan sidde op så længe, det skal være bare for at skrive med Isaac. 
Men den dag de bestemmer sig for at mødes, ændres alt. 

__

Will Grayson, Will Grayson er en rigtig, rigtig god bog, synes jeg. Det er en bog om at finde sig selv, om at sætte pris på andre og om livet generelt. Det er en ungdomsroman, der for en gangs skyld har hovedpersoner, der stikker ud af normen på flere måder. Hovedpersoner, man både holder med, men hvis fejl alligevel er tydelige. 
Det er rigtig svært for mig at tale om de ting, jeg elsker ved bogen uden at afsløre for meget, men jeg kan i hvert fald sige, at jeg synes Will Grayson, Will Grayson, har nogle gode værdier og lægger vægt på de rigtige ting. Det er også en bog, der på flere måder forstår ungdommen, og som lader sine karakterer udvikle sig. 

Mine eneste klager er, hvor få kvindelige karakterer der er, og hvordan, når man nu har valgt at flere af personerne er bøsser, at de er den eneste slags LGBTQ mennesker, vi får at se. Ingen lesbiske, ingen biseksuelle, osv. 
Det er dog ikke ting der ødelægger bogen for mig, for det kan simpelthen være, at det ikke har ligget i kortene, eller at der ikke har været plads til flere karakterer.

Alt i alt en rigtig god bog, der igen får mig til at tro på, at ungdomsbogsgenren kan producere gode bøger.

Will Grayson-kapitlerne er skrevet af John Green, og will grayson-kapitlerne af David Levithan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar