lørdag den 2. juli 2011

Hvilken af disse forfattere kan du bedst lide?

Vores nyeste afstemning byder på hele 9 svarmuligheder, og der er faktisk også mulighed for at krydse flere skribenter af. Jeg tænkte, at vi kunne have en snak om vores yndlingsforfatter/e.

Svarmulighederne er disse:
Stephen King (Carrie, Opgøret, Misery, Det Mørke Tårn m.m.)
J.K. Rowling (Harry Potter, Barden Beedles Eventyr m.m.)
Stephenie Meyer (Tusmørke, Nymåne, Daggry, Formørkelse m.m.)
Lene Kaaberbøl (Skammerens Datter, Skyggeporten, Kadaverdoktoren m.m.)
Kenneth Bøgh Andersen (Slaget i Caïssa, Den Store Djævlekrig, Antboy m.m.)
Tamora Pierce (Tortall-universet, Magiens Cirkel-universet m.m.)
John Flanagan (Skyggens Lærling, Brotherband m.m.)
Charlaine Harris (Død Indtil Solnedgang, Levende Død i Dallas, Klub død m.m.)
Dennis Jürgensen (Kærlighed Ved Første Hik, Dystopia, Tunnelmanden m.m.)

Alle er mere end velkomne til at deltage i debatten, også selv om deres favorit ikke lige er blandt de nævnte.

3 kommentarer:

 1. Yes da, vi skal også diskuterer her :D Burde vi mon lave en diskutions side...hmm...det må vi se på.

  I hvert fald så har jeg stemt således:
  Stephen Kinggie <3
  Kenneth Bøgh Andersen <3
  John Flanagan <3

  King er bare episk..han kan et eller andet med de der ord, som jeg ikke helt kan forstå. Hvilket minder mig om at jeg har en ny bog af ham liggende jeg skal have læst...
  Kenneth er...dansk OG episk! Jeg er så stolt af vores kære landsmand...han skriver lige de genre jeg holder af, så derfor holder jeg af ham...
  Og Flanagan...er FLANAGAN! Ham har jeg mødt! :D Han er bare...I ved hvad jeg mener...<3

  SvarSlet
 2. (Man kan ikke lave indlæg på andre sider som på forsiden ;))

  Vi har stemt på de samme - og så har jeg også stemt J.K. Rowling og Dennis Jürgensen :)

  Stephen King: forbandet kreativ med ord! Og så ser jeg ham også lidt som den person, der lærer mig ord, min ordbog normalt ikke ville have lært mig (som ordet "jackleg", jeg stødte på i The Stand i går nat). Jeg elsker ham også især, fordi han virkelig har et stort talent (hvilket hans eksperiment med et pseudonym gjorde klart for alle, ikke mindst ham selv). Og så har han skrevet The Stand/Opgøret; en 1125 siders bog om jordens undergang. Og det er SÅDAN, det skal gøres! Der skal virkelig mange detaljer til - jeg elsker den bog.

  J.K. Rowling var den forfatter, der for alvor gjorde mig interesseret i bøger og fantasy i en meget tidlig alder. Hun har formået at skabe et univers, der har draget utallige af mennesker - både børn og voksne - til sig. Og så er hun en guddommelig historiefortæller.

  Jeg har ikke læst meget af Kenneth Bøgh Andersen (Slaget i Caïssa gjorde mig skidt tilpas, (hvilket dog ikke har noget med forfatteren at gøre), og Den Store Djævlekrig har endnu ikke fanget mig ordentligt), men Himmelherren - dét er en bog, jeg kan læse mange, mange, mange gange! Kreativt skrevet, kunne få mit hoved til at snurre, de første gang jeg læste den. Og så er han, som Kristina sagde, dansker.

  John Flanagan er også en episk historiefortæller. Han skriver flydende og har en fantastisk form for sarkastisk humor, som han får sine bøger til at gløde med. Jeg elsker den humor og det univers, han har skabt med Skyggens Lærling og snart også Brotherband. Og så har jeg jo også mødt ham, og han er virkelig en hyggelig gut!

  Dennis Jürgensen har jeg heller ikke læst meget af. Jeg synes, at han skriver mere i talesprog, end hvad jeg er vant til, men hans Kadaverbøger er et hit i mine øjne!

  SvarSlet
 3. Jeg har sat mine stemmer på J.K. Rowling, Kenneth Bøgh Andersen og selvfølgelig Stephen King.

  Joanne Kathleen Rowling har bare skabt et forbandet fangende univers. Hun har skrevet jegvedikkehvormange sider om Harry Potter og hans venner, om livet på Hogwarts og hun har gjort det på en sådan måde, at jeg aldrig bliver træt af at læse de bøger.

  Kenneth Bøgh Andersen var jeg som sådan ikke rigtig fanget af, da jeg læste Den Store Djævlekrig, jo, den var såmænd god, den var rigtig god, og jeg læste den da også på fire dage, netop fordi den fangede mig. Eller også var jeg bare vild med tanken om at gøre det på fire dage. Men altså - så læste jeg De Hvide Mænd, og det gik op for mig, hvor pragtfuld han er. Historien, tankerne, det hele. Sproget.

  Til sidst er der Stephen King, en mand jeg endnu ikke har læst så meget af, men som skriver virkelig godt. Det er simpelthen... Ja, jeg tror, at I har sagt, hvad der skal siges om den gut.

  PS: Jeg har lige tilføjet Jürgensen til listen her, jeg kunne se, at han manglede. :)

  SvarSlet